Mat & vin

Framtidens mat

Framtidens mat

Ska genetisk ”redigering”, genteknik och växtförädling ersätta traditionell mutationsförädling? Är det genetiskt modifierade grödor och genteknik som är lösningen på klimatkris, vattenbrist och torka? Spanien ligger långt framme på området…

Fredagsvinet: Rosévinets tid är här

Fredagsvinet: Rosévinets tid är här

Det är först den fjärde fredagen i juni som den internationella rosédagen infaller men det hindrar oss inte från att öppna en och annan rosébutelj redan nu. När kvicksilvret ligger runt 25 grader i skuggan är det uppfriskande och gott med rosé…

Sabor a Málaga kommer till Mijas

Sabor a Málaga kommer till Mijas

I helgen kommer matfestivalen Sabor a Málaga (en smak av Málaga) till Mijas. Den startar på fredag och håller igång tills på söndag. Festivalen flyttar sig mellan olika kommuner i provinsen och har tidigare i vår gjort succé i Torremolinos, Benalmadena och Nerja. 

Fredagsvinet: Cava, vitt och rött i världsklass

Fredagsvinet: Cava, vitt och rött i världsklass

Ännu en vinmässa som bara bekräftar den framgångsvåg som spanska vinproducenter för närvarande rider på. Antingen vi provar mousserande viner, vita eller röda så kan vi bara konstatera att det spanska utbudet av bra viner är i världsklass…

Fredagsvinet: Vinets innebörd i religiösa sammanhang

Fredagsvinet: Vinets innebörd i religiösa sammanhang

Málagas vinproducenter planerar för sin procession under Semana Santa. Ett hundratal ”nazarenos” medverkar i processionen som börjar klockan 17.30 på plaza de los Viñeros 1 mitt emot vinmuseet på torsdag. Den avslutar klockan 23.55 och har då passerat katedralen klockan 21.30…

Fredagsvinet: Det knoppas i vingården

Fredagsvinet: Det knoppas i vingården

Det är vår i luften och i vingården händer saker. Visst är det härligt att bo i vinlandet Spanien och följa nyheterna på tv. Det är inte bara kriget i Ukraina det rapporteras om. Eller om nyval i Katalonien…

TIPSA REPORTERN
Ola Josefsson