Den 14 och 15 februari anordnas årets första upplaga av Nordens största mässa om utlandsboende på Globen Annexet i Stockholm. I tolv år har Fair Media International AB arrangerat fastighetsmässor i Norden för köp av bostäder utomlands.

Till mässan i Stockholm har öppettiderna ändrats till klockan 10 till 18 lördag och söndag.
– Vi har samma tider som ”Grekland Panorama med Cypern” som kommer att gå parallellt i Ericsson Globe. Vi kommer även att ha en speciell Italienpaviljong den här gången, säger Åsa Holmsten, projektansvarig.

Spanien fortsätter att vara klar etta när svenskar letar bostad i värmen. Costa del Sol, Costa Blanca och Mallorca är heta områden. Nu kommer också Barcelona och Katalonien.
– Som vanligt kommer vi att ha två Spanienseminarier. Det blir även ett nytt seminarium om Barcelona och Katalonien, berättar Åsa Holmsten för Svenska Magasinet.

Svenska Magasinets Madeleine Öberg är på plats under lördag och söndag och delar ut Spañien Magasinet och Svenska Magasinet till besökarna.

Annons

Under våren 2015 väntar mässor i Malmömässan (Malmö) den 28 februari och 1 mars, Svenska mässan (Göteborg) den 21 till 22 mars och med avslutning i Wanha Satama (Helsingfors) 18 till 19 april. Fritt inträde.

Seminarieprogram om Spanien lördag och söndag:
Sal 1
11.30 Spanien
Panel med Stefan Thomsson som moderator
12.30 Skatter vid utflyttning
Stefan Thomsson ifrån Grant Thornton
14.30 Pensionering utomlands
Göran Andersson ifrån Sparsam Skatt
15.30 Bolag utomlands
Göran Andersson ifrån Sparsam Skatt

Sal 2
15.00 Spanien
Panel med Stefan Thomsson som moderator

Sal 3
13.00 Bolån i Spanien och Frankrike
DNB-Den Norske Bank
14.00 Barcelona
Paneldiskussion
15.00 Familjerätt vid utlandsflytt
Fredrik Boqvist och Ewa-Maria Van der Kwast ifrån Familjens Jurist