Mat & vin

Härlig vårmiddag

Härlig vårmiddag

Elisabeth Küntzel driver sitt paradis El Escondite ”The Hideaway” och bjuder oss här på några av sina favoriträtter. En av mina favoriter att bjuda på är Boeuf bourguignon som jag aldrig tröttnar på, och till dessert, prova min ljuvliga citronmarängpaj…

Betrakta, dofta och smaka

Betrakta, dofta och smaka

Olivolja är synonymt med människans historia och har använts inom många områden som mot krämpor eller som skönhetsmedel, tvål, smörjmedel och lampolja. Olivoljan spelar huvudrollen i Medelhavsdieten, är nyttig och god, och bidrar till ett hälsosamt liv…

Solkustens gastronomi är på modet

Solkustens gastronomi är på modet

Nära 600 recensioner av restauranger i provinsen Málaga och tips på bra viner. Det är viktiga ingredienser som har ”kokats” ihop i den nionde upplagan av restaurangguiden ”Quién es quién en la gastronomía de Málaga 2025” (Vem är vem i Málagas gastronomi 2025)…

Fredagsvinet: Vinskörden är inledd

Fredagsvinet: Vinskörden är inledd

Alicanteprovinsen var först ut i slutet på juli. Nu har vinskörden även inletts i Málagaprovinsen även om den inleds i större skala först om tre eller fyra veckor med moscatel. Tack vare regnen runt Semana Santa och en svalare försommar än normalt blir skörden av god kvalitet…

Drömmen om egen vingård i Spanien

Drömmen om egen vingård i Spanien

De har levt ett kringflyttande liv och har äventyr i blodet. Alberto Martorell och Pia Malmcrona har drömt om egen vinodling och att producera vin. Nu sitter de och tittar ut över vinodlingen i det vackra landskapet vid Alhama de Granada…

TIPSA REPORTERN
Ola Josefsson

Costa del golf