Tusentals bostäder för under 60.000 euro på den spanska Solkusten är till försäljning. Det handlar om både nya och begagnade bostäder där många i nuläget ägs av banker.

Till priset av en dyr bil kan du nu köpa en billig bostad i Europas bästa och skönaste klimat. Fastighetsmarknaden i Málaga har vänt och det är möjligt att hitta bostäder till priser som vi inte har sett maken till sedan slutet av 90-talet innan bostadsboomen drog igång. Det skriver dagstidningen Diario SUR.

Visserligen kan man inte helt generalisera för i vissa områden ligger bostadspriserna högt. Men enligt en oberoende studie som sur.es via specialiserade webbplatser så finns det tusentals bostäder för under på 60.000 euro.

Begagnade bostäder och nybyggda som tagits över av banker finns till försäljning. Benalmádena är den kommun som utmärker sig med ett brett sortiment. Men även i Nueva Andalucía finns det enrumslägenheter så kallade studios för 30.000 euro och liknande fynd går att hitta i Mijas, Fuengirola, Estepona, Manilva, Benahavís och Casares.

Annons

Och vill du hitta en liten semesterbostad i en gammal sydspansk pueblo eller by finns det objekt för 20.000 euro i Vélez, Ronda, Totalán, Campillos, Teba, Alcaucín, Yunquera och Coín.

Rent generellt fortsätter priset på begagnade bostäder att sjunka i Andalusien. Under maj sjönk priset med 0,8 procent till 1.538 euro per kvadratmeter vilket är 14,3 procent lägre än genomsnittet i Spanien enligt uppgifter från webbplatsen Fotocasa.es. 2007 låg priset på 2.509 euro per kvadratmeter.