De nio kvinnorna bodde i en källare i en lyxvilla i Marbella. De hade erbjudits arbete som lyxprostituerade och skulle välja sina kunder och få höga löner. Men allt var en lögn.

Nationalpolisen har gripit ett portugisiskt par och sonen i Marbella för att ha utnyttjat nio kvinnor som bodde i en källare till en lyxvilla (bilden). En utredning inleddes i juni efter att två av kvinnorna bett om hjälp hos en granne och berättat att de var inlåsta.

Därefter fick polisen in en anmälan från en av de andra kvinnorna på tipstelefonen för misstänkt människohandel (900 105 090). Kvinnan av nordafrikanskt ursprung berättade om hur hon hade blivit utnyttjad.

Det vittnesmålet blev avgörande i polisens utredning och till slut kunde nio kvinnor identifieras, från Marocko, Sydamerika och Spanien.

Annons

2013 sjösatte spansk polis en plan mot människohandel och sexuellt utnyttjande. Allmänheten kan anonymt lämna tips på 900 10 50 90 eller via e-postadressen trata@policia.es.

Från april 2013 till december 2014 har polisen gjort 462 tillslag, 1.450 personer har gripits och 11.751 potentiella offer har identifierats.