Ett samarbete mellan polis och tullen slutade med att 10 personer kunde gripas och en stor mängd narkotika, pengar och utrustning kunde beslagtas.

Narkotikanätverket fick kokain skickat till sig från Sydamerika till Torrevieja, därifrån distribuerades varorna ut till hela södra Spanien samt till Kanarieöarna.

Det samordnade tillslagen i operation ”Alicafé“ skedde i Alicante, Almeria, Córdoba och Madrid. Vid tillslagen beslagtogs 14 kilo kokain, 10 kilo marijuana, 1,6 kilo hasch, 50 gram metaamfetamin, 9 exklusiva bilar, en pistol av kaliber 9 mm med ammunition, 3 vapenattrapper, 2 radiofrekvensdetektorer, en sedelräknare samt diverse datorer, mobiltelefoner och precisionsvågar. Allt värderat till 1.700.000 euro. Dessutom har de vid tillslagen hittat 549.510 euro i kontanter.

Spaningarna på nätverket började redan i september 2017 då myndigheterna fick nys om att en stor mängd kokain skulle skickas på en katamaran från Sydamerika till Portugal. Det visade sig senare att målet för katamaranen inte var Portugal utan Torrevieja (Alicante).

Annons

Spaningarna kom också fram till att nätverket hade en verkstad i Almeria där de modifierade bilarna för att kunna dölja narkotikan. Modifieringarna var mycket sofistikerade med dubbla golv och mekaniskt manövrerade gömslen.

Det har framkommit att ligan på detta sättet har distribuerat cirka 965 kilo kokain till ett värde av 26.055.000 euro och de har också skapat ett nät av företag för att kunna tvätta pengarna.

Operation ”Alicafé I” har utförts under överinseende av domstolen i Torrevieja ”Juzgado de Instrucción nº 2 de Torrevieja (Alicante)”. Operationen fortsätter och fler gripanden är inte uteslutna.