När Rafael Nadal vann Franska öppna mästerskapen för första gången 2005 var Carlos Alcaraz bara två år. Till sommar-OS i Paris blir Nadal/Alcaraz Spaniens dubbelpar i tennis.

På torsdagen kom beskedet att Nadal tackar nej till grästurneringen Wimbledon för att i stället spela i Båstad och förbereda sig till OS-tennisen som spelas på Roland Garros.

Nyp er i skinnet, alla tennisälskare i Sverige. Rafael Nadal med 14-Parissegrar i bagaget kommer till tennisidyllen på Bjärehalvön för att spela Nordea Open.

”För att förbereda mig inför de olympiska spelen kommer jag att spela turneringen i Båstad, Sverige. En turnering som jag spelat tidigare i min karriär och där jag trivdes jättebra både på och utanför planen. Ser fram emot att se er alla där. Tack” skriver Rafael Nadal på X.

Kort tid

Annons

Wimbledon spelas den 1 till 14 juli och OS startar den 27 juli. Den korta perioden från grästurneringen till OS-tennisen drar igång på det röda gruset i Paris har gjort att Nadal väljer att hoppa över Wimbledon för att i stället spela grusturneringen i Båstad.

Efter att Nadal blev utslagen i Paris mot finalisten Alexander Zverev har han tränat vid sin tennisakademi i Manacor på Mallorca.

Nadal hyllar turneringen i Båstad där han har trivts bra både på och utanför banan.

Fjärde gången

Det blir fjärde gången den tidigare världsettan spelar i Båstad.

Vid 17-års ålder och rankad nummer 61 i världen spelade han i Swedish Open 2003 då han blev utslagen i kvartsfinalen av  Nicolás Lapeentti. Han föll även 2004 i kvartsfinalen mot Gastón Guadio.

Året därpå, 2005, vann han den svenska tennisturneringen efter segrar mot Juan Carlos Ferrero, Tommy Robredo och Thomas Berdych bland annat.

Efter att Nadal är klar för Båstad återstår det att se om Carlos Alcaraz också ansluter för att träna dubbel på grus inför OS.

Efter segern på Roland Garros i söndags sa Alcaraz att om det blir någon turnering före OS beror på hans resultat och hur långt han går i turneringarna i Queen’s och Wimbledon.

Dubbel i Paris

Igår onsdag blev det officiellt att Rafa Nadal och Carlos Alcaraz kommer att spela dubbel tillsammans vid OS i Paris.

– Förutom singel kommer de att spela tillsammans i dubbeln om inget hindrar det, säger David Ferrer, Davis Cup-kapten.

Spanien har redan nu världens bästa dubbelspelare i Marcel Granollers som i Paris kommer att spela med antingen Pablo Carreño eller Alejandro Davidovich. Davidovich som för övrigt är bosatt i Fuengirola och vars pappa som är bosatt i Stockholm är rysksvensk.

Nadal och Marc López vann OS-guld i Rio de Janeiro 2016.

Sedan tidigare är det klart att tre av världens åtta bästa tennisspelare finns med i Båstad. Världsettan Jannik Sinner, Casper Ruud och Andrej Rubljov. Nordea Open ATP 250 spelas den 15 till 21 juli.