Ännu en person har omkommit vid en lägenhetsbrand i ett flerfamiljshus i centrala Fuengirola. På torsdagen avled en kvinna i 70-årsåldern vid en brand i en fastighet vid calle Colón och avenida Ramón y Cajal.

Det var klockan 11.56 som larmtjänsten fick in samtal om branden. När räddningstjänsten tog sig in i lägenheten fann de den livlösa kvinnan.

Nyhetsbyrån EFE uppger att två män skadades i samband med branden. Enligt källor vid 061 ska de två männen i åldrarna 45 och 52 förts till sjukhuset med ambulans.

Fuengirola kommun skriver på Twitter att de beklagar förlusten av en invånare och har utlyft en officiell sorgedag på fredag från klockan 12.

Annons

Den 9 januari omkom två män, 41 och 66 år, i samband med en lägenhetsbrand på avenida Miramar i Fuengirola, något som Svenska Magasinet rapporterade om då.

Brand på camping

Under gårdagen fick 200 personer evakueras som en försiktighetsåtgärd i samband med en brand på en stängd camping i La Herradura i Almuñécar kommun på Costa Tropical.

Det var klockan halv åtta på onsdagskvällen som larmtjänsten fick in samtal om en brand inne på en stängd camping. Räddningstjänsten från Almuñécar och Motril var snabbt på plats och kunde få elden under kontroll och senare släcka den.

Omkring ett tjugotal husbilar har påverkats och fått skador efter branden, skriver regionregeringen Junta de Andalucía i ett pressmeddelande. Några personskador har inte rapporterats.