Marbellasvensken Ulf Melin äger nu samtliga aktier i Oskarshamnsvarvet. År 2007 var ett strålande år för Oskarshamnsvarvet Sweden AB och omsättningen ökade rekordartat.

– Vi har 40 man där idag. Vi hade tidigare 40 miljoner i omsättning, nu går vi mot 100 miljoner, säger Ulf Melin till Svenska Magasinets nätupplaga.

Oskarshamnsvarvets moderbolag OV intressenter såldes i november förra året till Ulf Melin, som tidigare ägt halva bolaget. Oskarshamnsvarvet är ett modernt välutrustat fartygsvarv för reparation och ombyggnad av fartyg.

– Vindkraft är en annat område som intresserar mig. 4.000 till 6.000 vindkraftverk ska upp i svenska fjällen framöver. Vi kan svetsa, vi har en kaj med lyftkran och goda transportmöjligheter. Vi befinner oss i slutfasen och ska se vad detta kommer att kosta. Vi räknar med att kunna fakturera 20-25 miljoner kronor i veckan, säger Ulf Melin.

Annons

Den nuvarande ägaren av OV Intressenter och dotterbolaget Oskarshamnsvarvet Sweden AB är alltså Ulf Melin. Han är 71 år och bosatt i Marbella på Costa del Sol. Han är den enda ordinarie ledamoten i styrelserna för båda bolagen.

Ulf Melin har tidigare varit sekreterare i spansknordiska sällskapet AHN/Marbella.