En mamma i Almuñécar försöker på alla sätt att rädda sin dotter som sitter i fängelse i Colombia för narkotikahandel att få bli överflyttad till Spanien. Genom portalen change.org ber hon om hjälp hos den spanska konsulära myndigheten i Colombia och spanska utrikesdepartementet att dottern överflyttas till ett spanskt fängelse på grund av ”omänskliga förhållanden”.

För María Victoria Martín, bosatt i Almuñécar, är detta en livsviktig sak och hittills har hon samlat in 210.000 namnunderskrifter. 2012 greps hennes dotter Alejandra på flygplatsen Rionegro med fyra och ett halvt kilo kokain i väskan. På grund av den ekonomiska krisen hade hon gjort misstaget att fastna i narkotikahandelns garn.

”Hon säger att hon inte visste att det var droger, att det var kosmetika. Och jag tror henne” sa mamman nyligen i tv-kanalen Canal SUR.

Alejandra har tillbringat ett år i ett fängelse i Medellin och det har tagit hårt på henne. Hon bor i husarrest med sina fyra barn under omänskliga förhållanden. Deras hälsa försämras varje dag och de lider av undernäring. Deras mänskliga rättigheter respekteras inte.

Annons

Nu hoppas mamman få samma hjälp som många andra har fått och att dottern överflyttas till ett fängelse i Spanien.