Julhandel och julbelysning är i gång. På onsdagen startade även matmarknaden Gran Feria Sabor a Málaga som löper 800 meter längs paseo del Parque ovanför hamnen.

Matmarknaden med mer än två tusen lokala delikatesser är öppen fram till måndagen den 9 december.

Totalt 114 producenter finns med i årets upplaga som är den trettonde i ordningen.

Förutom att besökare har möjlighet att smaka lokala produkter så blir det under sex dagar matlagning, provningar, workshops, välgörenhetstävlingar och livemusik från scenen Eduardo Ocón som ligger mitt i parken.

Från auditoriet Eduardo Ocón som ligger mitt i parken blir det underhållning fram till måndag.

Det blir även prisutdelningar där provinsens bästa vin och getost mottar utmärkelser. På fredag blir det vinprovning av lokala viner.

Cristóbal Ortega, vice ordförande vid provinsstyrelsen, berättar att de lokala delikatesserna har fått ett riktigt lyft och försäljningssiffrorna förväntas öka till det dubbla jämfört med ifjol då försäljningen låg på en miljon euro.

Till årets matmarknad har provinsen Ávila bjudits in. Lördagen ägnas åt att uppleva denna provins nordväst om Madrid och fokus är på vin och ost.

Ola Josefsson

Ola Josefsson

Bevakar Solkusten och Spanien sedan 1994.