Han knivhögg tre personer under svenska housestjärnorna Swedish House Mafias konsert på National Bowl i september 2012. I april berättade Svenska Magasinet om hur den 25-årige Francis Brennan från Liverpool hade hittats död inrullad i plast på stranden ”Zenia” i Orihuela-Costa söder om svensktäta Torrevieja på Costa Blanca.

Nu kan mordet var på väg mot en lösning efter att Guardia Civil och NCA (National Crime Agency) i Storbritannien på en liten privat flygplats gripit Paul Scott som misstänks för att ha kidnappat och mördat Francis Brennan.

Svenska Magasinet berättade den 1 april om hur förvånade badgäster på en strand i Orihuela kommun upptäckt en död människa inlindad i plast och tejp. Det var Francis Brennan som var känd hos polisen sedan tidigare i samband att han knivhögg tre personer i engelska Milton Keynes i september 2012 under Swedish House Mafias konsert. En 23-årig man fick en punkterad lunga.

Francis Brennan flydde från England innan straffet skulle verkställas. Guardia Civil gick tidigt ut och bad om hjälp från allmänheten. Tre personer hade observerats i en grå-färgad Citroen Xsara Picasso den 24 januari på en väg i Jávea (Alicante) efter att ha identifierat sig som poliser.

Annons

Spanska och brittiska polismyndigheter har därefter samarbetat och inlett en undersökning för att fastställa orsaken. Det visade sig att offret som hittades inlindad i plast på Costa Blanca hade en ekonomisk skuld till den nu gripne Paul Scott skriver nyhetsbyrån Europa Press.

Scott som var huvudman i en narkotikaliga i Liverpool hade tidigare dömts till livstids fängelse efter att ha smuggla in totalt 40 ton kokain till Storbritannien. Mannen kunde gripas när han landade ett litet plan från Holland på en privat flygplats i Storbritannien.