Djurrättsaktivisten Aizpea Etxezarraga önskar att åttaårige cancersjuke Adrián Hinojosa från Valencia ska dö. Orsaken är att pojken är intresserad av tjurar och vill bli tjurfäktare.

Den åttaårige pojken har drabbats av något som är betydligt mer aggresivt än de kända tjurarna ”victorino”. Adrián har nämligen Ewings sarkom som är en elakartad tumör som kan finnas både i och utanför skelettet. Ewings sarkom drabbar oftast unga pojkar i ålder 10 – 15 år. Adrián har lungmetastaser.

Utan hår efter behandlingar var Adrián i lördags på torget i Valencia där en uppvisning av sex tjurar och en ”novillero”, en nybörjare i tjurfäktning, genomfördes i samband med festivalen för cancersjuka barn, Fundación de Oncohematología Infantil.

På sociala nätverk skriver djurrättsaktivisten Aizpea: ”Låt pojken dö. Ett sjukt barn som vill döda oskyldiga och friska växtätare som vill leva. Kom igen nu Adrián! Dö!”.

Annons

Enligt spanska medier är Aizpea Etxezarraga en ung djurrättsaktivist från Eibar. Efter avslöjandena har meddelandet tagits bort.