Nio hotell längs Solkusten har fått grönt ljus av regionalregeringen i Andalusien att påbörja renoveringar och utbyggnader. 

Sex hotell i Marbella, ett i Torremolinos, ett i Benalmadena samt ett i Fuengirola har fått sina renoveringsplaner godkända. Beslutet följer ett dekret från förra året där lokalregeringen lovade att tillhandahålla logi av toppkvalitet till regionens besökare. Just nu gäller skrivelsen till och med december nästa år. 

Hittills har 30 olika hotell utnattjat detta. Det innebär att regeringen godkänt två av tre ansökningar om att renovera eller bygga ut hotell i Málagaprovinsen.  

Patricia Navarro, en representant från lokalregeringen, besökte Hotel Isabel i Torremolinos som finns bland de som redan utfört arbete. De har byggt ut sin anläggning med rum som möjliggör för dem att stå som värd för konferenser. 

Annons

Under besöket förutspådde hon att många hotell kommer att få fler stjärnor efter alla de arbeten som utförts och ska göras. 

De senaste nio projekten som godkänts kommer innebära en sammanlagd investering på mer än 250 miljoner euro i de olika faciliteterna. Dessutom väntar hotell i Rincon de la Victoria, Nerja och Málaga samt ytterligare i Marbella, Benalmádena och Torremolinos på klartecken.