Alla pratar om vädret. Under de senaste dagarna har nyhetssändningarna på tv handlat om kylan, snön och isen som håller Spanien i ett järngrepp.

Idag rapporterar dagstidningen ABC att skolundervisningen har ställts in på flera håll. Skolorna är öppna men undervisningen är inställd. Fram till middagstid under måndagen hade 166 flygningar från Madrid-Barajas ställts in.

”Madrid har förvandlats till en skridskobana”, skriver ABC.

På många håll har militären kommenderats ut för att hjälpa till. Regeringen har kallat in militären, Unidad Militar de Emergencias (UME), till Madrid och samhällena Móstoles och Leganés.

Annons

Även i provinsen Málaga rapporteras det om ishalka. Under gårdagen stoppade polisen trafikanter på vägen mellan Marbella och Ronda och många bilister fick vända om. I Ronda och Antequera har det snöat. I Torcal de Antequera blev ett trettiotal bilar insnöade och satt fast i snömassorna.

Tre ungdomar, 19, 21 och 29 år, kunde räddas under gårdagen i Montes de Málaga. De rapporterades först försvunna men hittades efter fem timmars sökande av räddningstjänsten, Real Cuerpo de Bomberos.

Under måndagsmorgonen har en person, 45 år, avlidit efter att ha kört ned i en ravin utanför samhället Gaucín på väg MA-9300, kilometerpunkten 2,5, rapporterar Sistema de Emergencias de Andalucía 112. Ytterligare två personer, 36 och 31 år, var i bilen men de klarade sig med lindriga skador.

Snön väntas ligga kvar under veckan som kommer från 1.200 meters höjd. Det ostabila vädret fortsätter under veckan. Å andra sidan väntas temperaturen att stiga något. Ska du ut och köra bil? Kolla väglaget här