Sedan sommaren 2011 har en utländsk 60-årig kvinna med två stora resväskor uppehållit sig i kvarteren runt plaza del Carmen i stadsdelen Los Boliches i Fuengirola.

Många människor rör sig runt plaza del Carmen varje dag. Här finns några av stadsdelens mest berömda ”churrería” samt andra fik och bagerier som gör att folk cirkulerar. Och många är de som sedan i somras har lagt märke till den hemlösa kvinnan med två stora resväskor som uppehåller sig i området.

I pappersupplagan av fredagens nummer av dagstidningen La Opinión de Málaga ser man kvinnan på en stor bild hur sover på sina resväskor i en sluss till en bankomat.

Enligt tidningen ska kvinnan vara utbildad, hålla hygien och vara från ett centraleuropeiskt land. Men enligt uppgifter till tidningen pratar hon aldrig med några förbipasserande.

Annons

”Tidigare kom kvinnan hit för att dricka kaffe. Vi vet inte hennes namn eftersom hon aldrig svarar på frågor”, avslöjar en av de anställda som arbetar på ett fik vid plaza del Carmen.

Personer som har försökt att inleda samtal med kvinnan har inte lyckats då hon bestämt har meddelat att hon inte vill prata.

Kvinnan sitter ibland vid Pesetasmonumentet på Los Boliches strandpromenad och ibland på en bänk utmed avenida de Jesús Cautivo för att avvakta att en bank ska stänga. I slussen till bankens bankomat sover kvinnan varje natt.

Hon duschar varje dag vid en av strandduscharna utmed havet. Hon uppges vara välklädd och har glasögon.

Allt fler människor i omgivningen undrar nu; Vem är den mystiska kvinnan?

Enligt kommunalrådet Francisco José Martín med ansvar för socialvård har Fuengirola totalt 42 personer som sover ute på gator och torg.
”De flesta vägrar hjälp”, säger Francisco José Martín till tidningen.