Royal Caribbean väljer att för andra gången förlägga invigningen av ett nytt fartyg till hamnen i Málaga.

Den här gången är det ”Spectrum of the Seas”, rederiets hittills mest innovativa och tekniskt mest avancerade fartyg i deras flotta av kryssningsfartyg. Det är det första i den nya klassen ”Quantum Ultra” som visas och den kommer till Málaga den 16 april, direkt från Meyervarvet i Tyskland. Det är andra året i rad som rederiet väljer att använda Costa del Sols huvudstad för sina fartygspremiärer, förra året var det ”Symphony of the Seas”.

Spectrum of the Seas har enligt rederiet ”en helt banbrytande ny teknik” och fartyget har utformats speciellt för den asiatiska marknaden. Fartyget är utformat för att kunna erbjuda högklassig underhållning för sina passagerare, bland annat har den en observationskapsel ”polstjärnan” som stiger till en höjd av mer än 90 meter över havet, där man kan avnjuta en fantastisk utsikt.

Där finns även exklusivt ”Club Suite boende” med exklusiva bekvämligheter som privata matsalar, salonger, solarium, simulatorer för fallskärmshoppning och surfning mm. Dessutom innehåller fartyget ett exklusivt privat område i fören med Royal Caribean-sviter, dessa sviter har privat hiss, restaurang och egen salong.

Annons

Fartyget har kapacitet för 4.246 passagerare och besättningen uppgår till 1.551 personer. Efter presentationen i Málaga avseglar fartyget till Barcelona för att därifrån börja sin Global Odyssey resa, en resa på 51 nätter med destination Shanghai, som sedan kommer att vara hemmahamn för fartyget.