Hälsomyndigheterna i Spanien går ut med en varning för frusna fiskbullar av ett märke som säljs på många ställen i Spanien och även utomlands.

Det är fabrikatet Yu Chi Fish Balls samt albóndigas de pescado Yu Chi som varningen gäller. De är förpackade i påsar på 360 gram, de innehåller äggvita och soja – något som inte står i varudeklarationen.

Fiskbullarna produceras i Madrid och distribueras i Andalusien, Asturien, Balearerna, Valencia, Kanarieöarna, Katalonien, Baskien och Murcia. De exporteras dessutom till Storbritannien, Frankrike, Österrike, Tyskland, Slovakien, Grekland, Italien och Nederländerna.

Det är ”Agencia Española de Consumo Seguridad Alimentaria y Nutrición (Aecosan)” som ansvarar för kontrollen av matvaror i Spanien samt det som exporteras eller importeras, och det är de som har gått ut med varningen. Aecosan varnar konsumenter som är allergiska mot ägg eller sojabönor för produkten. Det är däremot inte någon risk för de som inte är allergiska mot ovanstående ingredienser att äta fiskbullarna.