Två marockanska medborgare i 30-årsåldern har häktats i Marbella misstänkta för att ligga bakom en treårings död. Vid häktningsförhandlingarna under gårdagen släpptes mamman till treåringen som tidigare hade suttit frihetsberövad.

Mamman som också är marockans medborgare är dock fortfarande misstänkt för att ha övergivet sitt barn. De två marockanska medborgarna, en man och en kvinna, som nu sitter häktade ska vara vårdnadshavare. De är misstänktas för misshandel och mord. De ska ha fått betalt av mamman för att ta hand om barnet.

Samtliga nekar till att de har misshandlat pojken som när han hittades hade många blåmärken. Enligt mannen och kvinnan ska pojken ha ramlat nedför en trappa.

Det var i söndags klockan 00.52 som larmtjänsten fick in ett samtal om en medvetslös liten pojke. Ambulanspersonal kallades till bostaden på calle San Ramón som ligger i stadsdelen El Barrio i Marbella. Pojkens liv gick inte att rädda.

Annons

Mamman har tidigare gripits i samband med en våldsam episod med sin pojkvän. Enligt vårdnadshavarna ska kvinnan inte ha sett till sitt barn på flera veckor.

Obduktionsrapporten visar att pojken hade flera ärr på kroppen och en brännskada på ena foten.