Lufttemperaturen utmed kusten blir runt 25 grader under veckoslutet. Igår torsdag registrerade Málaga flygplats 23 grader och klockan 14 på torsdagen hade hamnen i Málaga 26,1 grader varmt. I havet är det fortsatt kyligt, endast 14 grader.

I morgon lördag är det Andalusiens dag och det firas med olika upptåg och arrangemang med allt från musik, dans, mat och veteranbilsträff. Räkna med många festligheter under Día de Andalucía var du än befinner dig i Spaniens södra region.

Säkert kommer en och annan att besöka Málaga då bilentusiaster avdelning klassiker möts vid Museo Automovilístico vid den gamla tobaksfabriken i morgon lördag mellan klockan 10 och 14.

I Marbella blir det tangokonsert i kyrkan Iglesia de la Virginia (Urbanización La Virginia) klockan 17 för inträdespriset 15 euro.

Annons

Redan idag fredag inleds tapas-festivalen i Mijas kommun som arrangeras till den 28 mars i Mijas Pueblo, La Cala de Mijas och Las Lagunas. Tapas plus dryck för två euro.

Det blir andalusisk poesi i Málaga i morgon lördag vid La Noria mellan 10 och 13. Glöm inte heller sopp-festivalen, Sopa de los Siete Ramales, i El Burgo lördag och söndag.

I varje by, samhälle och kommun blir det firande på gator och torg.