Under december månad inledde Nordic Dental Centre (Peter Broberg och Christina Radics), Clinica Dental Noruega (Catharina Hvid-Hansen och Janne Bakke-Hanssen) och Clinica Dental Idea (Stefan Demling) ett unikt samarbete med varandra och med en av Europas främsta specialister på parodontit/parodontos (tandlossning), Dr Adrián Guerrero och tandhygienist Becky Jimenez.

”Vi är glada och stolta att kunna erbjuda våra patienter den bästa vård som idag står att få vad gäller att behandla tandlossning”, skriver de i ett pressmeddelande.

Sjukdomen tandlossning drabbar i olika svårighetsgrader idag mer än var fjärde vuxen. Cirka en av tio får den aggressiva formen av sjukdomen. Den leder till att man snabbt förlorar sina tänders fäste i benet och måste dra ut dem eller helt enkelt tappar dem.

”Med den nya kunskap vi har idag och med till delar helt nya behandlingsmetoder kan vi nu erbjuda en tidig diagnos av tillståndet och en individuellt anpassad vårdplan enligt ett nytt protokoll presenterat av Dr. Guerrero i sin revulotionerande och nu helt accepterade avhandling”.

Annons

Som gäller för många sjukdomstillstånd är den tidiga diagnosen och behandlingen helt avgörande för prognosen. Vad gäller parodontit räddar en tidigt insatt och rätt utförd behandling tänderna kvar i munnen och spar många dyra tandläkarbesök för att ersätta det som gått förlorat.

Tandhygienist Becky Jimenez kommer att dela sin tid mellan våra tre kliniker och jobba i nära samarbete med Dr. Adrián Guerrero på Clinica de Periodoncia.

”Vi fem tandläkare på klinikerna kommer att ha regelbundna möten där vi med vår gemensamma långa erfarenhet kan hjälpa och stötta varandra i speciellt ”komplicerade fall” för att ge dig som kund den absolut bästa och modernaste vården. Din integritet som patient är alltid skyddad då alla ”patientfall” och all annan information är avidentifierad som lagen och den goda etiken föreskriver”.