Nationalpolisen i Málaga undersöker omständigheterna kring den händelse som inträffade vid gryningen på lördagsmorgonen då ett litet barn på två och ett halvt år föll från tredje våningen i en fastighet på nummer 34 på calle Diego de Vergara i bostadskvarteren Mármoles och La Trinidad i Málaga. Tillståndet är för närvarande kritiskt för barnet, enligt dagstidningen ABC.

Det som förbryllar utredarna är tidspunkten för händelsen. Små barn brukar i regel ligga och sova vid den tidspunkten. Grannar säger till tidningen att barnet egentligen bor i ett annat hus och att den ene föräldern arbetar som portvakt vid ett diskotek.

Enligt tidningen kan inte grannarna bekräfta eller dementera att det fanns vuxna människor i lägenheten i samband med händelsen. Var det en olycka eller helt enkelt brist på tillsyn som låg bakom olyckan, frågar sig utredarna.

Detta är det andra fallet sedan i höstas i Málaga där ett litet barn faller från ett hus. Den 18 november senaste året omkom ett barn på fem år i stadsdelen La Palmilla efter att ha fallit från fjärde våningen. Mamman var vid ögonblicket upptagen av hushållsarbete medan barnet tog sig upp på fönsterkarmen och föll över kanten.