Den spanska turistbranschen och arbetsgivarna ber spanjorerna att semestra i sitt hemland i sommar. Joan Gaspart som är president i Turistmyndigheten, Consejo de Turismo de la CEOE, framförde under gårdagen en vädjan till Spaniens invånare om att lägga sommarens semester i Spanien.

Joan Gaspart kom med uppmaningen i samband med det tredje toppmötet “Cumbre del Consejo de Turismo de la CEOE” som invigdes av den spanska drottningen doña reina Sofía. “Spanien behöver spanjorerna i landet, och Spanien är ju en underbar plats som har allt en semester kräver”.

Landets invånare står för 50 procent av landets turism. I kristider är den inkomst som kommer ifrån turistindustrin extra viktig.

Reformer i den offentliga sektorn och den höga arbetslösheten påverkar medelklassen vilket i sin tur påverkar tillströmningen av spanska turister till Costa del Sol under den kommande säsongen skriver dagstidningen La Opinión de Málaga.

Annons

Prognoserna är inte goda enligt presidenten för hotellägarnas förening, Asociación de Empresarios Hoteleros de la Costa del Sol (Aehcos), José Carlos Escribano.
“Redan under påskveckan, Semana Santa, såg vi en nedgång i turisttillströmningen. Även om vi förutser en ökning av antalet utländska turister är inte det tillräckligt för att kompensera antalet spanjorer som inte väljer Costa del Sol”.