I lördagens nummer av dagstidningen Diario SUR var det en längre intervju med Pedro Megias González som är Sveriges honorärkonsul i provinsen Málaga samt i Ceuta och Melilla. Sedan den 3 oktober 2002 är Pedro Megias González som till vardags driver en advokatfirma Sveriges honorärkonsul.

”Konsulatet i Málaga har en stor tradition. Provinsen hade tidigare ett generalkonsulat. Numera är det ett honorärkonsulat som ligger i Málaga efter att tidigare ha legat i Fuengirola”, berättar Pedro Megias González som sökte tjänsten efter att ha blivit tipsad av en god vän.

Från Sveriges håll sökte man en professionell advokat eller abogado som är den spanska motsvarigheten.
”Jag passade in på profilen över en honorärkonsul som Sverige önskade sig i provinsen”.

Den svenske honorärkonsuln som är 66 år kommer från en musikalisk familj. Efter studier vid Jesuitskolan i El Palo fortsatte han vid universitetet i Bilbao för att senare flytta till Sevilla. Han återvände 1972 till Málaga för att arbeta som abogado.

Annons

I intervjun i SUR berättar Pedro Megias González att det bor cirka 35.000 svenskar permanent i provinsen Málaga. Flest svenskar bor det i Fuengirola, Marbella och i Nerja-Torrox-området.

Cirka 250.000 svenska turister kommer till Solkusten varje år.
”De svenska turisterna kommer hit för sol, golf och den spanska kulturen”.