Den 31-årige svensken som spansk polis jagar för knivmordet på tvåbarnsmamman Ángela del Carmen kan ha flytt till Turkiet. Det uppger dagstidningen La Provincia.

Spansk nationalpolis har via Interpol utfärdat en så kallad europeisk arresteringsorder på den svenske mannen. Kort efter mordet på den 32-åriga kvinnan ska svensken med tillstalsnamnet ”John” ha lämnat Gran Canaria. Enligt polisen leder spåren till Turkiet.

Tvåbarnsmamman Ángela del Carmen, eller Angélica som familjen kallade henne, fick betala med sitt liv bara för att hon var en bra flicka. Det säger anhöriga till kvinnan som enligt spansk nationalpolis kan ha blivit knivmördad av en svensk man. Kvinnan som har två barn, 11 och 13 år, och som kommer från Gran Canaria hade träffat den svenske mannen på ett socialt nätverk.

Spansk polis har också begärt in information från sina kolleger i Sverige. Spansk polis har identifierat mördaren som ”John”. Han gillar motorcyklar är rakad och har många tatueringar. Han hyrde lägenhet nummer 32 på El Charcón, i stadsdelen Peña de la Vieja i Las Palmas på Gran Canaria där kvinnan hittades knivhuggen till döds.

Annons

Idag klockan 16.30 hålls begravning och minnesstund för den mördade kvinnan på kyrkogården San Gregorio i Telde.

Bildtext: En bild på Ángela del Carmen från ett socialt nätforum på Internet. En svensk man i 30-årsåldern pekas ut som mördaren. Läs mer här