Det lyxiga och miljövänliga hotellet heter Casa Albets och ligger i Lleida i Katalonien. Det är omgivet av vacker natur och erbjuder högkvalitativa veganmåltider, massage och även yogaklasser.

Gästerna kan också hyra cyklar och eftersom hotellet ligger på en 200 hektar stor tomt kan det kanske vara en bra idé att göra det. Hotellet är en ombyggd 1100-tals herrgård som har ägts av samma familj sedan det byggdes. Hotellet drivs av Megan Albets och hennes partner Joel Llurda som har varit i hotellbranschen i ett decennium och förvaltar restaurangen. När de flyttade in i den gamla familjebyggnaden var den övergiven, men den renoverades och omvandlades till ett hotell på ett miljövänligt sätt. De flesta av hotellets möbler är handtillverkade av trä från Albets egna skogar. All linne och alla madrasser är tillverkade av ekologiskt miljövänligt material.

Casa Albets värms med lokalt framställda träpellets, som är en förnybar energikälla, men hotellet planerar att byta till soluppvärmning. Även avloppssystemet är miljövänligt, de har ett system som skiljer på fast och flytande avfall. Det fasta avfallet tas till ett avloppsreningsverk och det flytande skickas till ett naturligt reningssystem där vattenlevande växter behandlar det och gör det lämpligt för infiltration.

Casa Alberts fina restaurang erbjuder trerätters måltider som även de har miljön i åtanke. De tillagas av lokala råvaror av vegankocken Toni Rodriguez. Inom en nära framtid kommer de flesta råvaror att vara egenodlade, det finns 30 hektar åker på området som väl räcker för restaurangens behov. Dessa kommer att bevattnas med lagrat regnvatten och renat avloppsvatten.

Annons

Casa Albets som lanserades i oktober 2017 har för närvarande sju stora och komfortabla rum, men ytterligare två rum kommer att vara klara i juli i år. Llurda berättar att de flesta gästerna kommer från Barcelonaområdet och för det mesta är de inte veganer eller vegetarianer. Han säger att de flesta är medelålders par, men att de också har många utländska gäster. Ett SPA och en pool finns på planeringsstadiet.

Mer information på hotellets webbplats: casaalbets.cat