Nu när värmen kommer och vi letar efter svalka till exempel på en biograf, finns det även utomhusalternativ för att njuta av en bra film när solen går ner. Sommarbiograferna återkommer i år som varje säsong inte bara för att erbjuda de bästa premiärerna, utan också för att njuta av vackra miljöer. Vare sig det är med havet i bakgrunden, i en park eller med en modern skyline som inramning.

Och om du känner dig hungrig kommer du säkert att hitta ett mellanmål i några av de food trucks som vanligtvis finns i dessa ”al fresco” biografer. Naturligtvis har alla öppet bara på sommaren så… Passa på och njut av sommarbiografen!

Cinema Paraiso driver sex utomhusbiografer i Spanien, alla har ungefär samma koncept men inramningarna ser helt olika ut, sen finns det ett antal privata biografer dessutom. Här kommer de kändaste sommarbiograferna:

  • Autocine Málaga Metrovacesa, detta är en drive-in biograf som ligger på Ctra. de la Azucarera Intelhorce.
  • Autocine Madrid Centro, är också den en drive-in biograf och den ligger på C. de la Isla de Java 2.
  • La Bombilla sommarbiograf i Madrid. Den är belägen i Parque de la Bombilla, bredvid floden Manzanares i utkanten av Madrid, den startade redan 1984. På agendan finns möten med regissörer och skådespelare, filmsessioner för de allra minsta, spanska biofilmer och livemusik. Allt detta i ett stort utomhusutrymme och under parkens lummiga träd.
  • Cinema a la fresca Sota El Cel i Barcelona, här projiceras filmerna på ytterväggarna till Castell de Montjuic i i Joan Brossa-trädgården.
  • Cinema Lliure a la Platja är en strandbiograf vars belägenhet roterar med jämna mellanrum i Katalonien och Mallorca. Men de finns alltid på stranden, i år mellan den 29 juni till den 11 augusti.
  • Autocine Drive-In i Denia drivs med stöttning av Generalitat Valenciana och Institut Valenciá de Cultura. Här är det inte bara en enda visning vid solnedgången, precis som andra biografer. Utan de erbjuder två sessioner, en klockan 21.45 och en klockan 00.15. Dessutom har de flera inträdesalternativ där du kan inkludera middag (entré + middag + dryck) till ett mycket attraktivt pris.
  • Amante på Ibiza är en privat utomhusbiograf, som ligger i en restaurang vid stranden och den är definitivt värd ett besök om du är på Ibiza. Belägen på en liten klippa med utsikt över Cala Sol d’en Serra och omgiven av palmer och här ingår obegränsat med popcorn, ett glas cava och en filt, eftersom havsbrisen svalkar natten. Platserna är begränsade så kontrollera med deras hemsida och boka så snart du kan.

PS. Klicka på biograferna för mer information (öppnar i ny flik).