Med händelsen i Torrox Costa är det totalt 35 personer som fallit offer för könsrelaterat våld under 2014. Nio av dessa fall har inträffat i Andalusien varav tre i provinsen Málaga.

Den 29 juli dödas 24-åriga Verónica Frías i stadsdelen Ciudad Jardin i Málaga. Fyra dagar senare hittas Carmen Marín, 42, död i sin bostad i Berja (Almeria). Och i fredags hittades Ana María Márquez död i Torrox. I samtliga fall sitter deras pojkvänner häktade misstänkta för mord och misshandel.

Det är sommar och semester för många. Samtidigt inträffar flera fall av dödligt könsrelaterat våld. Enligt experter är detta ingen tillfällighet.

Psykologen Fernando Gálligo vid Instituto de la Mujer i Málaga säger till tidningen Diario SUR att semesterperioden är högsäsong för fall med våld i hemmet. Ledig tid skapar stress på flera av livets områden vilket inte alla kan hantera.

Annons

Mannen kan använde hot och utpressning för att försöka dominera sin partner, det handlar både om fysiskt, ekonomiskt och sexuellt våld. Par som har barn blir frustrerade när de inte kan ta hand om barnen när de är lediga från skolan. Det skapar stress och blir till en konflikt i förhållandet.