Den auktoriserade guiden, Spanienkännaren och experten Siv Ling har tillsammans med Svenska Magasinet planerat inte mindre än sju resor framöver. Redan den 16 oktober går årets vinresa till La Rioja och Ribera del Duero, en resa som blev fullbokad i maj. En ny resa är planerad till hösten 2016. Här är samtliga resor: 20 till 23 november, Madrid, se programmet i septembernumret som utkommer i morgon tisdag.

26 till 30 november, Marocko, fyra nätter/fem dagar med buss med uppsamling efter kusten med början i Almuñécar. Pris: 635.00 €. Vi besöker Chefchaouen, Meknes, Vouloubilis, Fes, Rabat och Tanger. Upplev ”den gåtfulla staden” Fes, Marockos kulturella centrum, som tjänstgjort som landets huvudstad längre än någon annan stad och är landets äldsta kungastad. I Meknes bor vi två nätter på ett av de trivsammaste hotellen, Transatlantique. Under resan besöker vi ruiner efter den romerska handelsstaden Vouloubilis. I den kungliga huvudstaden Rabat gör vi stadsrundtur och äter lunch. Sista övernattningen har vi i Tanger. Nytt för i år är ett besök på en vingård, bodega, utanför Meknes.

2016
2 till 7 mars, Marocko – legend och verklighet. 5 nätter/6 dagar med flyg från Malaga till och från Casablanca. Pris: 1.084 €. Vi reser Málaga–Casablanca-Marrakech–El Jadida–Casablanca–Rabat–Casablanca–Málaga. Vi flyger med Royal Air Maroc från Málaga till Casablanca, buss till Marrakech där vi stannar tre nätter. Buss via el Jadida till Casablanca där vi stannar i 2 nätter, dagsutflykt till Rabat. Vi bor på fyrstjärniga hotell.

15 till 18 mars, Paradorresa till Extremadura
Tre nätter/4 dagar med buss från Costa Tropical och Costa del Sol till Estremadura, regionen som ligger vid sidan av de stora turiststråken, har en rik historia med enastående monument. Regionen var också hemort för många berömda äventyrare och erövrare på andra sidan Atlanten.

Annons

8 till 15 april 2016, Pilgrimsvandring till Santiago de Compostela
Årets pilgrimsvandring börjar i Roncesvalles vid Pyrenéerna med övernattningar i Pamplona, Burgos, Astorga, Sarria och Santiago de Compostela. Den här vandringsresan passar både de som vill gå längre eller kortare sträckor, vi har tillgång till vår buss under hela vandringen som vi kan stiga upp i om vi blir trötta.

20 till 25 april, Jubileumsresan tillbaka
Fem nätter/6 dagar den populära jubileumsresan från april 2015 till norra Spanien och södra Frankrike; Bilbao, San Sebastian, Biarritz, Pau, Roncesvalles, Pamplona, Burgos och Madrid kommer att gå igen 20-25 april 2016.

21 till 25 oktober 2016, vinresa till La Rioja och Ribera del Duero
Eftersom årets (2015) vinresa blev fullbokad redan i maj månad kommer samma resa att genomföras den 21 – 25 oktober 2016.

Eventuella frågor och anmälan kan göras till Siv Ling på +34 609 577 162, e-post:siv.ling@telefonica.net