Sedan igår kan du gå in på webbplatsen för Spaniens motsvarighet till riksdagen, Congreso de los Diputados y del Senado.

Genom webbplatsen kan du se vad riksdagsmännen från provinsen Málaga ägnar sig åt förutom att närvara i plenisalen i den spanska riksdagen. Det handlar om möten, konferenser, möten med media och olika stiftelser.

Du skriver namnet på parlamentsledamoten (högerspalten under ”Búsqueda de diputados”) så får du reda på uppgifter och intressen kring personen.

I kongressen finns det tio valda företrädare från Málaga, fem från PP och fem från PSOE medan det i senaten finns fem ledamöter från Málaga, tre från PSOE och två från PP.

Grundlönen eller ersättning till en ledamot är 3.126,52 € brutto per månad. Till företrädarna från Malaga tillkommer 1.823,86 brutto per månad i form av ”kompensation” för att de inte har en bostad i Madrid.

Resor till Madrid betalas av offentliga medel och står utanför ovanstående ersättning. Med andra ord får en riksdagsman från Málaga minst 4.950,38 brutto per månad i 14 utbetalningar. Du hittar webbplatsen här