Förundersökningen i det som går under polistillslaget ”Acinipo” mot Rondas tidigare PSOE-ledning fortsätter. Det meddelar spansk nationalpolis. Ytterligare gripanden kan komma.

Det var tidigare i veckan som spansk nationalpolis i samarbete med antikorruptionsåklagare och Guardia Civil gjorde ett tillslag mot kommunhuset i Ronda (bilden). Totalt greps sju personer i härvan, misstänkta för korruption, mutor, förskingring av allmänna medel och penningtvätt.

De tidigare fullmäktigeledamöterna María José Martín och Rafael Lara släpptes under fredagen efter att ha blivit ålagda att betala en borgen på 80.000 respektive 50.000 euro. I går släpptes den tidigare borgmästaren Antonio María Marín. Den tidigare PSOE-borgmästaren ska betala 150.000 euro i borgen.

María José Martín och Rafael Lara har tidigare varit ansvariga för stadsplanering, säkerhet och inköp, skriver nyhetsbyrån EFE.

Annons

Fyra fullmäktigeledamöter hos PSOE har lämnat in sin avskedsansökan både då det gäller de kommunala uppdragen som partiet.