Juan Fernando López Aguilar som toppar socialdemokratiska PSOE:s vallista till Europaparlamentet den 7 juni är den som är mest frånvarande vid motsvarigheten till riksdagen, Congreso de los Diputados. Det visar en genomgång som dagstidningen ABC har gjort.

Med undantag av flera ministrar är han den som toppar listan över de som inte har varit på plats i samband med röstningar i kongressen som innehåller 329 personer.

Juan Fernando López Aguilars plats har stått tom vid 14 gånger fler tillfällen än de övrigas. Frånvaron registreras av datatjänster i samband med omröstningar i kammaren. Hittills har det varit 44 sådana omröstningar under denna mandatperiod.

“Det som är så slående är att Juan Fernando López Aguilar vill att andra ska rösta in honom i Europaparlamentet när han själv är borta från kongressens röstningar”, skriver tidningen.

Annons

Listan toppas av regeringschefen José Luis Rodríguez Zapatero som varit borta vid 34 tillfällen. Därefter följer Miguel Ángel Moratinos (30) och Carme Chacón (21).