(Uppdatering) Málagapolisen grep på förmiddagen en av två eftersökta fotbollsspelare i El Palos B-lag som är misstänkta för söndagskvällens knivattack på en motspelare i Alhaurín de la Torre. Enligt ögonvittnen ska flera personer ha omringat fotbollsspelaren efter slutsignalen på stadion San Ignacio i stadsdelen El Palo i östra Málaga. Därefter ska någon ha knivhuggit spelaren.

Enligt uppgifter i lokala medier ska nationalpolisen identifierat två personer som låg bakom attacken på Samuel Galán, en 24-årig fotbollsspelare i Alhaurín de la Torres B-lag. Spelaren vårdas i nuläget på intensivvårdsavdelningen vid sjukhuset Hospital Carlos Haya i Málaga. Mannens skador är allvarliga men tillståndet beskrivs vara stabilt.

En av de eftersökta överlämnade sig frivilligt till polisen. Den gäller en yngre man som kom tillsammans med sin advokat skriver Diario SUR i sin nätupplaga.

En av de gripna deltog i matchen medan den andra personen följde matchen från läktaren. Det är mordroteln vid nationalpolisen som har tagit över utredningen.