Det norska företagets återvinningsanläggning för aluminium i Azuqueca de Henares i Kastilien-La Mancha kommer att börja producera det efterfrågade koldioxidsnåla återvunna aluminiumet Hydro CIRCAL.

Hydro CIRCAL har fått mycket uppmärksamhet på marknaden, och detta är ett viktigt steg för att möta den växande efterfrågan på produkter med låga koldioxidutsläpp. ”Att få igång produktionen i Azuqueca är verkligen en kombination av hållbarhet och lönsamhet”, säger verkställande direktör Eivind Kallevik inom Hydros affärsområde Primärmetall.

”Vi är mycket nöjda med att vi kan öka kapaciteten, särskilt i de utmanande tider vi har upplever nu”, säger Ramón Gonzalez, fabrikschef på anläggningen i Azuqueca. Företagets förväntade årsproduktion av Hydro CIRCAL i Azuqueca förväntas uppgå till 20.000 ton. Hydro CIRCAL är ett produktsortiment som tillverkas av återvunnet material från konsumentprodukter, tack vare att det är återvunnet material som används kan energiförbrukningen hållas på en låg nivå utan att ge avkall på kvaliteten. För närvarande erbjuder företaget Hydro CIRCAL 75R som innehåller minst 75 procent återvunnet skrot. Ju högre återvinningsgrad i materialet, desto lägre koldioxidavtryck.

Azuqueca de Henares är en liten kommun med cirka 35.000 invånare. Den ligger i provinsen Guadalajara i regionen Kastilien-La Mancha, 40 km öster om Madrid.

Annons

Bildtext: Interiörbild från anläggningen i Azuqueca de Henares, foto: Norsk Hydro.
Artikel: Jonny Erixon.