En 30-årig holländsk medborgare som är misstänkt för att ha skadat fyra personer i ett skottdrama vid bordellen Casa Masa i Marbella den 10 september ifjol har gripits i Norge. En europeisk arresteringsorder var utfärdad av spanska myndigheter på mannen som greps i Oslo den 21 december. Det skriver nyhetsbyrån Europa Press.

Svenska Magasinet skrev om skottlossningen vid bordellen Casa Masa på calle Víctor O’hayon Taplero i bostadsområdet La Carolina i Marbella den 11 september ifjol. Vid händelsen skottskadades fyra personer.

Polisen hittade en utbränd flyktbil i området Velerín nära Estepona. Enligt uppgifter i media ska ett slagsmål utbrutit varpå någon började skjuta. Mannen som var beväpnad flydde från platsen i en bil som var den som hittades utbränd nära Estepona.

Det är den misstänkta gärningsmannen som har gripits i Oslo efter att en europeisk arresteringsorder gick ut på den 30-årige holländaren. Mannen är misstänkt för fyra försök till mord, misshandel och vapenbrott.

Annons

Spansk polis har sedan tidigare gripit sju andra personer för vapenbrott, mordförsök och skadegörelse. Samtliga har kopplingar till den aktuella händelsen i september 2017.