Spansk polis ska ha identifierat den person som ligger bakom misshandeln av 15-åriga danska flickan Nicole Zanlith i Marbella i förra veckan. Flickan opererades på ett privatsjukhus i Barcelona under gårdagen. Idag blir hon utskriven för att återvända till föräldrahemmet i Mijas. Av Ola Josefsson

Som Svenska Magasinet tidigare har berättat blev den 15-åriga danskan svårt misshandlad efter att en yngling slagit henne i ansiktet med en stor flaska. En grupp unga män från Marocko startade ett bråk med danskan och hennes vännina om vem av dem som stod först i taxikön. Händelsen inträffade vid diskotek Olivia Valere i Marbella tidigt på morgonen tisdagen den 20 augusti.

– Nicole har gått igenom en ögonoperation. Vi hoppas givetvis på ett bra resultat och att synen återkommer. Men ännu är vi inte säkra på något, säger Michael Zanlith till Svenska Magasinet när vi når honom vid middagstid på onsdagen.

15-åriga Nicole blir utskriven från privatsjukhuset i Barcelona under dagen och därefter kommer familjen att resa tillbaka till Solkusten.

Annons

Enligt poliskällor som dagstidningen Diario SUR tidigare citerat ska gärningsmannen vara en minderårig pojke från Nordafrika som är den som upprepade gånger skar flickan i ansiktet med en stor vodkaflaska. Enligt tidningen ska tre ungdomar blivit identifierade av polisen. Ingen är gripen och samtliga ska enligt tidningen tagit sin tillflykt till Marocko.

Michael Zanlith har utlyst en belöning på två tusen euro till den som kan lämna upplysningar så att gärningsmannen grips.
– Ett hundratal tips har kommit in, säger pappan.

I dagsläget är ryktesspridningen omfattande. Flera ungdomar var på plats och såg händelsen då 15-åringen blev misshandlad. Med hjälp av en filmsekvens från en mobilkamera och övervakningskameror ska de misstänkta gärningsmännen ha blivit identifierade.

Vad Svenska Magasinet erfar pekar misstankarna mot en minderårig pojk som är son till en offentlig person i Marocko.
– Jag kan inte uttala mig om den uppgiften eller bedöma det. Det enda min dotter såg var ett ungdomsgäng på fem eller sex personer. Det finns flera versioner som ändras hela tiden.

Michael Zanlith säger till Svenska Magasinet att polisen har lagt lock på saken och inte vill kommentera händelsen. Han har blivit intervjuad i flera av Spaniens större tv-kanaler. Frågorna är många.
– Polisen sa först att den misstänkte gärningsmannen var en minderårig som lämnat Spanien och stuckit till Marocko. Därefter har de lagt lås på saken. Vi får inte veta någonting.

I nuläget leder spåren till Marocko. För polisen handlar det om att lokalisera och gripa samtliga misstänkta.

Den yngling som enligt uppgifter till Svenska Magasinet pekas ut som gärningsmannen har tagit bort sin profil på Facebook.

Var du i närheten av parkeringsplatsen vid diskoteket Olivia Valere mellan klockan 7 och 8 på morgonen tisdagen den 20 augusti och har upplysningar som kan kopplas samman med händelsen, kontakta Michael Zanlith på: mzanlith@gmail.com.