En vecka efter jordbävningen i Turkiet och Syrien har räddningspersonal från Sevilla påträffat en mamma och barn som var vid liv under en kollapsad fastighet. Det beskrivs som ett mirakel. Mitt i den stora tragedin finns det även goda nyheter.

Det var personal från brandförsvaret i Sevilla som medverkade i insatsen tidigt i morse då en mamma med barn påträffades under ett raserat hus.

Det är Sevillas borgmästare, Antonio Muñoz, som berättar om upptäckten på Twitter.

”Brandmän från Sevilla som frivilligt har rest till Turkiet för att medverka i sökinsatser efter överlevande tillsammans med deras hundar lokaliserade i natt en kvinna med barn. Tack Julián, Chema, Leandro och Sergio. Och tack Yetro, Dora, Fire och Leo” skriver Antonio Muñoz som inte glömmer att namnge hundarna.

Annons

Tweeten innehåller också en filmsekvens som visar de extremt svåra förhållanden som räddningstjänsten arbetar under.

Det är ruiner och förstörelse där hundar tränats för att söka efter överlevande.

”Gå in! Sök!” ropar brandmännen till en av hundarna hörs det på filmen.

Sedan jordbävningen och efterskalven har räddningsarbetare lyckats lokalisera och rädda hundratals människor.

Räddningspersonalen från Sevilla anslöt 10 februari och befinner sig i Kahramanmaraş i Turkiet som är ett av de mest drabbade områdena.

Kyla och brist på mat gör det nästan omöjligt att hitta någon överlevande just nu. Mer än 98.100 frivilliga samt räddningsteam har rest till de drabbade länderna.

Turkiets president uppger att det finns 380.000 hemlösa som har omhändertagits vid härbärgen, hotell, köpcentra och platser för tillbedjan. Antalet skadade fortsätter att växa och uppgår till 74.000.

Antalet omkomna är omkring 39.000 enligt uppgifter från Turkiet och Syriens myndigheter.