Samtliga är turister och träffades via det sociala nätverket Snapchat. Tre svenskar varav två minderåriga som är 17 år gamla har gripits för våldtäkt på två unga kvinnor från Norge. Händelsen inträffade natten till torsdagen i en lägenhet som de misstänkta gärningspersonerna hade hyrt.

Enligt dagstidningen La Opinión de Málaga ska samtliga gripna vara svenska medborgare och turister. Nationalpolisen håller i utredningen som fortsatt är öppen. Offren är norska medborgare.

Läs mer: Spanien just nu – Hur kunde det bli så här?

De två kvinnorna ska ha blivit våldtagna i en lägenhet i Residencial Génova i Elviria i östra Marbella som hyrdes av de tre svenskarna varav två är minderåriga. Efter händelsen ska kvinnorna förts till sjukhuset Hospital Materno Infantil i Málaga där läkarna aktiverade ett särskilt protokoll med misstankar om sexuellt övergrepp.

Kvinnorna polisanmälde händelsen. Därefter kunde de misstänkta gärningspersonerna lokaliseras och gripas senare under torsdagen.

Annons

Två av de gripna är under 18 år. Det hanteras av det särskilda åklagarämbetet för minderåriga, Fiscalía de Menores. Den tredje gärningspersonen är över 18 år och sitter fortsatt frihetsberövad hos polisen. Häktningsförhandlingar kommer att hållas under fredagen.