Ett mindre jordskalv som mätte 3 på Richterskalan inträffade tidigt i morse i Casares på västra Costa del Sol, rapporter IGN (Instituto Geográfico Nacional). Skalvet inträffade klockan 06.46 och bara fem timmar tidigare, klockan 01.28, var det ett mindre skalv i Castellar de la Frontera som mätte 1,9.

Nyhetsbyrån Europa Press uppger att skalvet vid Casares inträffade på en kilometers djup och kändes av befolkningen. Larmtjänsten 112 meddelar att det inte finns några rapporter om att jordskalvet orsakat personskador eller materiella skador.

I händelse av ett jordskalv uppmanar larmtjänsten Emergencias 112 Andalucía att man tar sig ut från hus och fastigheter med hjälp av trappor, och att man aldrig använder hissen. Kontrollera först så att inga personskador har uppkommit.

Läs mer: Alla världens blickar riktas mot vilda vackra Casares

De senaste större jordskalven som inträffat i Málagaprovinsen och på Solkusten var den 26 september ifjol. Det mätte 4,1 på Richterskalan och inträffade på 69 kilometers djup.

I maj månad ifjol inträffade ett jordskalv i södra Alboránhavet som är den del av Medelhavet som ligger mellan Spanien och Marocko. Det skalvet mätte 5,3.