På tisdag 19 september arrangeras ett möte på hög nivå under temat ”Smart city Málaga & Suecia”.

Det är Sveriges ambassad i Madrid tillsammans med Business Sweden och Málaga kommun som arrangerar mötet som hålls vid Museo del Patrimonio Municipal på paseo Reding 1 i Málaga.

Företag, institutioner och akademier som är ledande inom utveckling och förvandling av gröna intelligenta städer är inbjudna för att utbyta erfarenheter.

Evenemanget startar klockan 10.30 med välkomsttal av Málagas borgmästare Francisco de la Torre. Sedan följer gemensam frukost och networking.

Annons

Sveriges ambassadör Teppo Tauriainen samt Samira Grylin-Allalou, handelsråd vid Comercial de Suecia en España medverkar.

Luis Medina-Montoya Hellgren, generaldirektör vid avdelningen för miljö och hållbarhet i kommunen föreläser om Málagas övergång till intelligent hållbar stad. Därefter väntar ett framträdande av Carl Mossfeldt från Göteborgs miljöförvaltning.

Efter middag klockan 13.45 väntar studiebesök i Málagas hamn klockan 15.

Det kan tilläggas att Málaga och Göteborg tidigare nämnts i sammanhang med satsningar inom smart city. 2020 valde EU-kommissionen Málaga tillsammans med Göteborg som städer i Europa med intelligent turism, Capital Europea de Turismo Inteligente 2020.