Så var sommaren förbi och visst gick den lika fort även i år? Varje år är känslan att sommaren är oändligt lång och att jag ska hinna så mycket, som alla de grillkvällar med vänner och de ljumma sommarnätterna som aldrig tar slut.

Av EvaLotta Pettersson, chefredaktör. evalotta@svenskamagasinet.nu. Tlf +46 702 094 683

Visst blir det massor av stunder som finns i minnet att ta fram när hösten dundrar in men också sånt som jag inte hann.

Jag hade definitivt tänkt mig flera tillfällen med picknick på stranden i år än vad som blev, det är fantastiskt att vara på stranden på sommarkvällarna när de spanska familjerna ramlar in sent för att äta, bada och spela fotboll.

De har med sig bord och stolar, mattor och parasoller, mat och dryck på vackra uppläggningsfat och även stora grillar som monteras. Äldre släktingar i rullstolar som bärs ner i sanden och ingenting verkar krångligt, alla hjälps åt.

Annons

Jag älskar att bara sitta där med min kylväska och känna in hur mycket alla njuter utomhus här i Spanien. Jag får ta tag i mina middagar på stranden, hela året bjuder ju som tur är in till picknick på stranden här.

Sen skäms jag, men jag har faktiskt inte badat i havet i sommar trots att jag bor ett stenkast ifrån? Jag går bredvid havet varje dag med min hund men det har liksom inte blivit av, hur märkligt med denna värmebölja som klamrade sig fast i somras?

Vi hann även med en liten tur till Sverige men hade faslig otur som så många andra med att de dagarna fullkomligt regnade bort, jag som hade sett fram emot kvällarna med vännerna hemma med grill, kubb och kvällsbad blev rejält besviken. Men kramarna med familj och vänner ”därhemma” värmde mig så underbart och jag fyllde på min krambank så jag klarar mig ett tag igen utan de jag saknar allra mest.

Men visst är det nått visst med hösten? Nystart! Känns fräscht på något sätt och möjligheterna att ta tag i nya planer och drömmar ligger och väntar. Jag ser fram emot mycket jobb och roliga möten, och att spela mer golf nu när det inte är så varmt.

Mest ser jag fram emot vår resa till Valencia som vi arrangerar för er läsare 5-8 oktober, missa inte!! Det finns några platser kvar, se här.

Jag hoppas att just Du ska njuta av höstens första nummer, nu kör vi!