Fackförbunden USO och Sitcplas utlysta strejk bland kabinpersonalen vid Ryanair får inte alls det genomslag som de hade hoppats på. Ryanair ställer inte in något flyg från Spanien under fredagen som är den första av sex utlysta strejkdagar.

Kabinpersonalens strejk kommer inte att påverka flygtrafiken vid de tio spanska flygplatser där Ryanair är verksamma.

Endast flyg som avgår från Belgien till spanska destinationer ställs in på grund av strejken bland belgisk kabinpersonal. Det uppger El País på fredagen.

Eddie Wilson, vd vid Ryanair, säger i en intervju för Diario SUR att bolaget räknar endast med en mindre uppslutning av kabinpersonalens strejk som börjar idag fredag.

Annons

Fackförbundet CC OO och USO och Sitcpla är enbart ute efter att söka konfrontation, säger Eddie Wilson och fortsätter:

– Vi har förhandlat med fackförbunden i fem år utan resultat. De söker bara konfrontation. De kräver en löneökning på 165 procent.

Ryanair är det största flygbolaget som flyger flest resenärer till/från Málaga flygplats. De hoppas nå fem miljoner resenärer under det nuvarande verksamhetsåret som sträcker sig från april 2022 till mars 2023.

– Vi ligger redan på nivåer jämfört med perioden före pandemin. Just nu på 115 procent”.

Eddie Wilson är övertygad om att resultatet av den utlysta strejken för kabinpersonalen blir minimal.

Strejken var utlyst för den 24, 25, 26 och 30 juni samt den 1 och 2 juli.

Diario SUR skriver att Eddie Wilson nyligen besökte Málaga för att träffa borgmästaren Francisco de la Torre för att leta efter nya affärsmöjligheter.

– Málaga är en fantastisk destination med lite säsongsvariationer. Antalet stora teknikföretag och aktiva som vill distansarbeta från Málaga på Costa del Sol ökar. Malaga har en växande ekonomi och vi vill växa med den, säger han till tidningen.