Först kom vandringsleden Gran Senda för att visa boende och besökare vad inlandet i Málagaprovinsen har att erbjuda. Sedan kom Senda Litoral, vandringsleden längs Solkusten från Manilva till Nerja.

Och nu har Senda Azul, Den blå vägen, blivit en verklighet. Vid en pressträff presenterade Francisco Salado, ordförande för turistmyndigheten Turismo Costa del Sol, den nya webbplatsen sendaazul.es som ska sprida information till invånare och turister om hundratals upplevelser som havet har att erbjuda.

Det är ju havet som har gjort Costa del Sol till den plats som det är idag. Ett populärt resmål som kan erbjuda många aktiviteter inom kultur och historia.

Senda Azel är den blå vandringsleden som visar vad som finns att uppleva med havet. Som att ta en båtturen för att titta på valar utanför Esteponakusten, kajakpaddling vid Maro-Cerro Gordo eller dykning vid klipporna i Cantals.

Även vattensporter och andra aktiviteter som hör till vatten och hav presenteras på webbplatsen sendaazul.es som är på fyra språk, spanska, engelska, franska och tyska.

Du hittar även information om provinsens samtliga fritidshamnar.

Den 9 juli uppmärksammas Havets dag, Día del Mar, då det arrangeras evenemang inom dykning, kajakpaddling, surfing, båtturer, workshops, konferenser och konserter.