Den 39-årige Laszlo B från Ungern som var efterlyst av svenska myndigheter och som greps i Torrevieja på Costa Blanca den 9 september har en lång historia av våldsbrott, olaga vapeninnehav och narkotikahandel bakom sig. Det visar uppgifter från spanska Inrikesdepartementet.

Som Svenska Magasinet kunde berätta i måndags var en europeisk arresteringsorder utfärdad på mannen efter en dödsmisshandel i Malmö den 25 juli. Mannen var efterlyst för mord, olaga vapeninnehav och stöld.

Redan i april greps mannen i Sverige för olaga vapeninnehav när han kom körande i en bil. Vid tillfället hade mannen en mindre pistol.

Den 25 juli utsattes en 38-årig man för en grov misshandel och flera knivhugg i stadsdelen Augustenborg i Malmö i samband med ett rån av datorer. Han dog två dagar senare av skadorna. Två misstänkta män greps omedelbart efter misshandeln men försattes på fri fot på order av en jouråklagare.

Annons

När 38-åringen avled anhölls båda i sin frånvaro, men polisen lyckades bara gripa en 33-årig man, för medhjälp till grov misshandel. Enligt svenska poliskällor ska 39-åringen först ha flytt till Storbritannien.

Senare uppgifter tydde på att han hade fortsatt från Storbritannien till Spanien. Det var när mannen färdades från Madrid till Torrevieja i en buss som polisen kunde gripa honom busstationen i Torrevieja.

När bussen från Madrid anlände till Torrevieja var den spanska polisen beredda och 39-årige Laszlo kunde gripas. Mannen kommer inom kort att överlämnas till Sverige. Efterlyst för dödsmisshandel i Malmö greps i Torrevieja