”Jag ska träffa Carlos i eftermiddag”. Det var meddelandet som Ana Isabel González skickade till en vän klockan 13.33 på onsdagen. Hon hade inte tid att följa med till gymmet och träna, hon hade inte tid att följa med sina föräldrar till Marbella.

Ana Isabel González skulle träffa sin tidigare pojkvän Carlos Rio som skulle komma till kvinnans lägenhet för att hämta några papper. De hade gjort slut för ett år sedan. Hennes sista meddelande skickades via det sociala nätverket WhatsApp klockan 16.25, då hade Carlos Rio precis anlänt.

En halv timme senare svarade inte Ana Isabel González när hennes mamma ringde.

Föräldrarna fann sin dotter död i lägenheten i block 6 på calle Decano Miguel Marengo klockan halv tio på onsdagskvällen.

Annons

Tre dagars sorg är utlyst i kvinnans födelsestad Aranda del Duero i provinsen Burgos. Den 47-åriga kvinnan var populär och omtyckt. Hon flyttade till Torremolinos efter att ha träffat Carlos Rio när hon var och hälsade på sina föräldrar på Solkusten.

Hon var en duktig lärare i engelska och omtyckt bland lärare och elever.

Till dagstidningen Diario SUR säger kvinnans föräldrar att deras ”dotter mördades för att hon hade startat en ny relation”.

46-årige Carlos Rio häktades under torsdagskvällen. Enligt uppgifter i flera spanska medier ska han ha erkänt att det var han som dödade Ana Isabel González.

Bildtext: Torremolinos kommun höll två tysta minuter på torsdagen Kvinna hittad död – man greps efter självmordsförsök