Graciela Yuste Carlström som vi har kunnat se på de stora scenerna i provinsen och som är en populär gästartist hos flera lokalavdelningar vid AHN är tillbaka i Málaga i samband med Tangofestivalen i juni.

Tango Málaga 2016 inleds 10 juni klockan 20 på Teatro Echegaray med kompositören, sångerskan och gitarristen Graciela Yuste Carlström som följs av Raúl Orlando. Här dansar paret Jorge Furlong och Jairelbhi Furlong. Inträde: 15 euro.

Även kvintetten Amores Tangos som spelar äkta argentinsk tango finns med och avslutar Tangofestivalen på Teatro Cervantes i Málaga den 12 juni. Gruppen uppmärksammades då Mick Jagger valde kvintetten vid Rolling Stones avskedsfest i Buenos Aires. Sångerskan Patricia Nora beskrivs som något av det bästa inom tango.

Biljetter till Tango Málaga 2015 (15 euro vid Echegaray och 20 euro vid Cervantes) säljs på tlf 902 360 295 – 952 076 262 och webbplatsen teatrocervantes.es

Annons

Det organiseras även tangoklasser på Hotell Romerito som kostar tolv euro.

Bildtext: Graciela Yuste och Mariano González Birqui som spelar Bandoneón som är ett lådliknande knappdragspel och bidrog till tangon i Argentina. Graciela Yuste Carlström och tango: ”Känsla, passion, nostalgi och mycket romantik”