En 31-årig man har gripits misstänkt för fyra rån vid hotell i Marbella under nyårshelgen. Mannen som är bosatt i Marbella greps i Barriada del Carmen i Estepona i söndags eftermiddag när han färdades i sin bil. Ytterligare en man, 32 år, och bosatt i Campanillas har gripits för viss delaktighet.

Förutom de två männen har även en kvinna bosatt i Ojén gripits. Hon ska ha medverkat till att skydda de två gripna männen. I kvinnans hem har polisen funnit en kniv och en yxa (bilden) som har använts i samband med rånen.

En fjärde person har gripits, en kvinna, för påstådd inblandning i rånen. Hon ska ha erhållit 1.200 euro efter rånen mot hotellreceptioner i Marbella.

En polisundersökning inleddes den 30 december efter att en man utrustad med en yxa hotat personalen i en hotellreception. Mannen lämnade hotellet med ett kassaskrin. Under tre dagar inträffade ytterligare tre rån mot hotell i Marbella varav två på samma ställe.

Annons

Den 31-årige huvudmannen är känd hos polisen sedan tidigare och finns registrerad i belastningsregistret. Polisen misstänkte tidigt att 31-åringen hade hjälp av andra i samband med rånen.