Fuengirola kommun bjöd in Svenska skolans gäststudenter och deras spanska värdfamiljer under torsdagskvällen till varm chocklad med friterade majsstänger. Och säkert värmde chocolate con churros lite extra med tanke på den kyliga februarikvällen. Av Ola Josefsson
”Din spanska blir bättre för varje dag”, sa Elvira Herrador Quero och drog ned skratt och applåder efter att Svenska skolans rektor Per Jonsson hållit ett kort tacktal till Fuengirolas borgmästare Esperanza Oña och ytterligare några kommunalråd som var på plats i salen Real del Ayuntamiento.

Elvira Herrador Quero har funktionen att samordna spanskundervisningen och övervaka att Svenska skolans undervisning uppfyller de krav som spanska Utbildningsdepartementet ställer på utländska skolor i Spanien. Elvira Herrador är bron mellan Svenska skolan och det spanska samhället.
-Vi är mycket tacksamma för de spanska värdfamiljernas insats som bidrar till de svenska ungdomarnas integration i det spanska samhället, säger Elvira Herrador Quero.
Runt ett 70-tal personer kom till kommunhuset i Fuengirola under torsdagskvällen. Det var gäststudenter från Svenska skolan plus deras spanska värdfamiljer. Totalt har skolan mellan 75 till 80 gäststudenter under ett läsår och ett 40-tal spanska familjer är värdar från september till juni.

Fuengirolas borgmästare Esperanza Oña Sevilla lovordade Sverige, Stockholm och de svenska gäststudenterna.
-Vi vill att ni ska känna er riktigt välkomna hit till Fuengirola och att tiden i Spanien ger er möjlighet till att lära känna vår kultur, historia och den varierade gastronomin som landet erbjuder. Spanien är ett gammal land med en rik kultur, sa Esperanza Oña innan det blev dags att inta varm choklad med churros.

Bildtext:
Juan Lazo, med ansvar för ungdomsfrågor vid kommunen, utbildningsnämndens Carmen Díaz, borgmästaren Esperanza Oña Sevilla, Elvira Herrador Quero och Svenska skolans rektor Per Jonsson