De två terroristerna har jagats över hela Frankrike. Vid middagstid på torsdagen kom det uppgifter om att de befann sig i området runt Crépy-en-Valois. Enligt uppgift till Le Figaro söker polisstyrkor nu av ett stort område kring Crépy-en-Valois, på 15 gånger 20 kilometer. Fransk polis har hittat bilen. I den fanns molotovcocktails och jihadist-flaggor.

Frankrike hade tidigare på torsdagen gjort Spanien uppmärksamma på att terroristerna möjligtvis kunde ta vägen mot Pyrenéerna. Frankrikes underrättelsetjänst fruktade att de jihadister som utförde terrorattacken mot Charlie Hebdos redaktion kunde vara på väg mot den iberiska halvön.

Det rådde hög beredskap under torsdagen. Franska antiterroristorganisationen har enligt spanska medier som dagstidningen El Pais meddelat spanska inrikesdepartementet liksom polismyndigheter som katalanska Mossos d’Esquadra och baskiska Ertzaintza att terroristerna som utförde attacken i Paris kunde vara på väg till Spanien.

Varningen var tydlig: ”Beväpnade och extremt farliga”. Och det gäller bröderna Saïd och Chérif Kouachi, född 7 september 1980 respektive 29 november 1982, båda i Paris. Den tredje är Hamyd M. Född 8 juli 1996. Båda har algeriskt ursprung.

Annons

Den bil som nu kopplas ihop med terroristerna är en stulen Renault Clio, grå, registreringsnummer 157NBZ75.

Inrikesdepartementet meddelade att bevakningen vid gränsövergångar mellan Frankrike och Spanien hade förstärkts.

Samtidigt publicerar den franska dagstidningen Le Parisien att de två efterlysta männen har setts i regionen Aisne norr om Paris tungt beväpnade.

De ska ha setts i närheten av byn Villers-Cotterêts på en bensinstation där de båda männen har blivit identifierade av ägaren.

Tidningen Le Point uppger att de två männen tidigare rånade en bensinstation på bränsle och mat innan de fortsatte mot Seine-et-Marne.

(Uppdaterad)