Tre gendarmer ur Guardia Civil skadades efter att ha blivit attackerade av en finländsk man med yxa i bostadsområdet Riversol nära samhället La Cala de Mijas. Det som började med ett anonymt samtal om ett påstått fall av könsrelaterat våld slutade med att tre anställda vid Guardia Civil skadades.

Enligt polisrapporten som dagstidningen Diario SUR hänvisar till ska händelsen ha inträffat på eftermiddagen den 2 maj. Både lokalpolis som Guardia Civil ska ha varit på plats när den finländske mannen som är förtidspensionär gick till attack med yxan.

Polisen rapporterar om krossat glas och en manlig röst som hördes när de kom till platsen. Efter att ha beordrat mannen att komma ut så öppnades dörren och mannen kom ut med en yxa som han svingade i luften.

När lokalpolisen konstaterade blod kallade de på förstärkning från Guardia Civil. Fem enheter från lokalpolisen och tre från Guardia Civil kom till platsen.

Annons

Enligt uppgifter till tidningen har mannen som nu är misstänkt för misshandel även ödelagt inredningen i huset. Mannen ska enligt uppgifter till Diario SUR ha problem med alkohol och droger.

Den finländske mannen som är 40 år har bott på Solkusten i fem år och uppges vara fysiskt handikappad. Han är känd hos polisen sedan tidigare för en incident i en bar som ligger på hörnet av avenida de Los Vientos och calle Sirocco de Calahonda.